In memoriam; Aad Alink

Door Kasteeltuin Culemborg

Utrecht, 22 januari 1948 – Beusichem, 16 november 2015

in-memoriam-aad

Afgelopen maandag, 16 november 2015, is plotseling overleden Aad Alink.

Zonder Aad geen kasteeltuin

In 1973 is Aad begonnen met het handmatig onderzoek- en graafwerk op de plaats waar ooit het kasteel van Culemborg heeft gestaan. Hij had toestemming daarvoor van de toenmalige eigenaar. Toen het terrein in 1982 aan de Gemeente toekwam, zocht Aad contact met de burgemeester en wist deze enthousiast te maken. Zonder Aad zou er geen kasteeltuin in Culemborg geweest zijn. Voor zijn jarenlange inzet is hij in 2005 beloond met een lintje.

Secretaris en amateur-archeoloog

Aad was jarenlang actief als secretaris van de Stichting Kasteeltuin Culemborg en sinds 1985 amateur-archeoloog. Hij was lid van de Archeologische Werkgroep Nederland (AWN) en de historische verenigingen van Culemborg en Kesteren. 
Voor de bouw van muziekcentrum Vredenburg hielp hij een handje mee bij het opgraven van de gelijknamige Utrechtse burcht. Sindsdien is zijn liefde voor kastelen niet meer over gegaan.

Aads grootste wens

De grootste wens van Aad was dat in 2018, bij het 700-jarige bestaan van de stad, Willem Alexander en Maxima worden uitgenodigd op het kasteelterrein. Uiteindelijk is de koning ook graaf van Culemborg.

Gesloopt maar niet vergeten

De lijfspreuk van Aad was “Gesloopt maar niet vergeten”. Wij zullen Aad nooit vergeten.