Monumentendag was een bijzonder succes

Door Kasteeltuin Culemborg

open-monumentendag-thumb

Open Monumentendag is alweer voorbij. En wat was het een heerlijke dag. Gelukkig was het goed weer. En dat hebben we gemerkt aan de bezoekersaantallen. Nog nooit hebben we zoveel bezoekers op een dag gehad. Aan het einde van de dag stonden er 319 bezoekers op de teller.

Er was dan ook genoeg te doen en te bekijken in de kasteeltuin. Natuurlijk was er de expositie in het thema van Kunst & Ambacht in de Groene Schuur. Maar er was meer.

Archeologen en ridders

De kinderen hadden op deze dag een streepje voor. In de archeologische zandbak konden zij bodemvondsten opgraven. De ridders konden op een (stok)paard hun bekwaamheid testen op het toernooiveld door de draak te verslaan.
En bijzonder populair was het dit jaar geïntroduceerde belegeringswapen De Blijde. Deze Blijde was voor het eerst in gebruik en werd door zowel jonge als oude schutters getest. Aan het einde van de dag had het belegerde kasteel onherstelbare schade opgelopen.

kasteeltuin-blijde

Roofvogelshow

De mensen van Uil Topia presenteerde twee roofvogelshows. Ze hielden prachtige demonstraties met hun vogels en gaven uitvoerig uitleg. Er was gelegenheid om deze dieren op de foto te zetten. Natuurlijk tegen de mooie achtergrond van de kasteelmuur.

kasteeltuin-uil