Welkom bij Kasteeltuin Culemborg

Door Kasteeltuin Culemborg

welkom-bij-kasteeltuin-culemborg

Sinds 1985 is een groep vrijwilligers (amateur-archeologen) bezig om de archeologische resten van het kasteel te onderzoeken, te fotograferen, in te meten en vast te leggen. Het resultaat hiervan is in de tuin en in “De Groene Schuur” als plattegrond te zien. Tijdens het onderzoek zijn in de loop van de jaren vele uitzonderlijke archeologische vondsten gedaan waarvan een wisselend deel elk jaar tentoongesteld wordt.

Het onderhoud en rondleidingen worden door groep enthousiaste vrijwilligers verzorgd. Ook worden voor scholen educatieve projecten georganiseerd, die inzicht geven in de wortels van de huidige samenleving.

Opgravingen en waarnemingen

De Stichting is op meer plaatsen actief geweest in Culemborg en directe omgeving. Een overzicht hiervan vindt u op de pagina Campagnes.

Openbaar historisch cultureel stadspark

Doel van de Stichting is het behoud van het voormalig kasteelterrein en dit in te richten als openbaar historisch cultureel stadspark. Het is een terrein van hoge archeologische waarde. De Kasteeltuin Culemborg is eigendom van de gemeente Culemborg, het museum is een dependance van het Museum Elisabeth Weeshuis te Culemborg.

Expositie

De Stichting organiseert jaarlijks van een expositie van aangetroffen bodemvondsten in de Groene Schuur op het voormalig kasteelterrein.